fbpx

Во Прилеп се одржа Државното првенство во стрелаштво за ученици од основните и средните...

Во организација на Сојузот на училишен спорт на општина Прилеп и Федерацијата на училишен спорт на Република Македонија, а под покровителство на Агенцијата за спорт и...

По осми пат Прилеп ќе биде домаќин на мајсторите на малиот фудбал

Општина Прилеп и Локален спортски сојуз-Прилеп, се организатори на традиционалниот турнир во мал фудбал „Свети Никола“, кој што годинава ќе се одржи од 7...

Во недела Прилеп ќе биде домаќин на првиот меѓународен атлетски полумаратон

Со организацијата на полумаратонот во должина од 21 километар и рекреативната трка на 5 километри, кои ќе се одржат во недела, 25 ноември низ...

Стартуваа подготовките за осмиот по ред турнир во мал фудбал „Свети Никола 2018“

Од 7 до 25 декември, во Прилеп по осми пат ќе се одржи турнирот во мал фудбал „Свети Никола 2018“. Турнирот е во организација на...

Тутунски комбинат ги отвори вратите за откуп на годинешната реколта

Прилепскиот Тутунски Комбинат денеска ги отвори вратите за откуп на годинешната реколта. Ќе бидат откупени поголеми количества од лани, кога беа преземени нешто повеќе...

Советниците ги усвоија развојните програми за 2019 година, следува реконструкција на булеварот „Гоце Делчев“

Советот на Општина Прилеп денеска ја одржа редовната 21 седница, на која советниците расправаа за прашања поврзани со работата на локалната самоуправа, јавните претпријатија и легализација...

Во Прилеп одржана инфо сесија за “Јавен повик за финансирање на предлог проекти“

Општина Прилеп во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој, денеска во просториите на Општина Прилеп одржаа инфо сесија за повик за инструментот „Кофинансирани грантови за...

Асфалтирана улицата „Архимедова“ и крак од улицата „Блаже Иваноски“

Општина Прилеп ги користи поволните временски услови и во полн ек ја спроведува комуналната програма за уредување на улиците во градот за 2018 година. Во оваа...

Прилепските советници ја утврдија цената за пречистување на отпадните води

Членовите на Советот на Општина Прилеп денеска продолжија со работа по прекинатата 20-та седница, на чиј дневен ред се најдоа две предлог одлуки: давање согласност на...

Целосно асфалтирана улицата „Трајко Тарцан“

Улицата „Трајко Тарцан“ која се наоѓа пред градската болница „Борка Талески“ деновиве цеосно се асфалтираше. Амортизираноста на улицата, ударните дупки и оштетувањата, беа доволна причина за...