Резултати и табели од шестиот ден на Турнирот „Свети Никола 2018“

14.Декември.2018 година ( Петок ) ВЕТЕРАНИ 16.30 ч. „ОМР Прилеп“ – „Тутунски Комбинат“ 4:7 СЕНИОРИ 17.10 ч. „Лезор“ – „Братство 07“ 3:4 17.50 ч. „Зоки Лим“ – „Еле. Елемент-Паркетар...

Повеќе од 66 милиони денари, од општинскиот буџет за улици и мостот кај Сточно...

Улицата „Цане Кузманоски“ во населбата „Чачорица“, улиците „Бистра планина“ и „Пчиња“ во урбаната заедница „Гоце Делчев“ се уредуваат и градежно оспособуваат, за да им...

Хуманитарна акција на учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп

„Да бидеме хумани со дела“. Под ова мото учениците од „СОУ Ѓорче Петров“, по повод новогодишните празници во изминативе два дена организираа хуманитарна акција...

Германскиот систем на дуално образование ќе се практикува и во Прилеп

Градоначалникот Илија Јованоски, денеска оствари средба со претставниците на Делегацијата на Германското стопанство во Македонија, Тобијас Боле и Дејан Чуповски, како и со претставници...

Во Прилеп влезе нова странска инвестиција на компанијата „Волостоун“

Министерот за економија Крешник Бектеши и сопственикот на македонско- турската компанија „Волостоун“, Муталип Буши, денеска во просториите на Општина Долнени го потпишаа Договорот за концесија за...

Прогласени добитниците на наградите „3-ти Ноември“, за дуетот Селимова-Желчески награда за животно дело

Наградата за животно дело Златна плакета, која се доделува по повод 3-ти Ноември, Денот на ослободувањето на Прилеп, годинава оди во рацете на дуетот...

Продолжуваат активностите по повод патрониот празник ООУ „Климент Охридски“

Во рамките на чествувањата на државниот празник „Климент Охридски“, патронот на основното училиште во Прилеп, синоќа се одржа ораторска вечер во градската библиотека „Борка...

Со учество на џудисти од шест држави, се одржа меѓународниот турнир „Прилеп – Град...

Во организација на џудо клубот „Сеишин“, денеска во Прилеп по јубилеен 10-ти пат се одржа меѓународниот турнир „Прилеп – Град Херој“. Турнирот се одржува...

Резултати од третиот ден на Турнирот „Свети Никола 2018“

3 ден - Резултати: 11.Декември.2018 година ( Вторник ) ВЕТЕРАНИ 16.30 ч. „Комуналец“ – „Тутунски комбинат“ 1:5 СЕНИОРИ 17.10 ч. „Декор Колор“–„КН Елм Ав.-Сер–Анг. Мех.” 2:1 17.50 ч. „Плинови Монт“...

Меѓународен концерт „Слепите од Балканот свират и пеат заедно“

Сношти во просториите на ЦК “Марко Цепенков“ се оддржа концерт под мотото „Слепите од Балканот свират и пеат заедно“. Овој настан е во серијата меѓународни концерти...