fbpx

Јованоски:Мерењето е прв чекор за решавање на проблемот со аерозагадувањето!

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски е загрижен за состојбата со аерозагадувањето на Прилеп. На негова иницијатива е поставена пред Нова Година, мерна станица во...

„Прилепско поле“: Нема опасност од енормно зголемување на водостоите на реките и каналите

Надлежните од „АД Водостопанство на РМ“ будно ја следат состојбата со постојаните врнежи од снег и засега нема опасност од енормно зголемување на водостоите...

Дежурните екипи на „Елмонт“ се мобилни на терен со пет машини

Екипите на „Елмонт“, компанијата која што е задолжена за зимско одржување на дел од улиците во општина Прилеп, интензивно ги расчистуваат снежните наноси во...

Проодни се сите патни правци во општина Прилеп

Во општината се проодни сите патишта, а снежната покривка се чисти постојано. Екипите на фирмите кои што го добија тендерот за зимско одржување на...

Апел од Општина Прилеп: Граѓаните да ги чистат влезовите и да не го исфрлаат...

Поради интензивните врнежи снег, Општина Прилеп апелира до граѓаните, сопствениците на деловни објекти и до куќните совети на станбените згради во градот, да се...

Од два часот изутрина се чистат улиците во општина Прилеп

Дежурните екипи од „Елмонт“ и подизведувачите „Изофас“ и „Пела-транс“, коишто го добија тендерот за зимско одржување на улиците се на терен од 2 часот...

За нормално водоснабдување обезбедени се дополнителни количества вода од бунарите

Екипите на ЈКП „Водовод и канализација“ од Прилеп, денеска се интензивно ангажирани на терен, поради честите дефекти предизвикани од ниските температури. Од друга страна...

Градоначалникот на Прилеп, денеска во посета на Општина Штип и фабриката „Брилијант“

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски денеска беше во посета на Општина Штип и фабриката „Брилијант“, чиј што сопственик веќе половина година е прилепската прехранбена...

Реакција на Општина Прилеп на денешната прес конференција на ОK на ВМРО-ДПМНЕ

Почитувани, Со економичното едногодишно раководење на Општина Прилеп со новата локална власт, градоначалникот Илија Јованоски успеа да го реализира првиот капитален проект во неговиот мандат,...

В недела на пладне во Прилеп авто слалом „Прилеп-11 Октомври“

Авто слалом „Прилеп-11 Октомври“ ќе се одржи во недела напладне во центарот на градот, во организација на Авто картинг клуб „Скопје“,а со поддршка на...