Апел од Општина Прилеп: Граѓаните да ги чистат влезовите и да не го исфрлаат...

Поради интензивните врнежи снег, Општина Прилеп апелира до граѓаните, сопствениците на деловни објекти и до куќните совети на станбените згради во градот, да се...

Од два часот изутрина се чистат улиците во општина Прилеп

Дежурните екипи од „Елмонт“ и подизведувачите „Изофас“ и „Пела-транс“, коишто го добија тендерот за зимско одржување на улиците се на терен од 2 часот...

За нормално водоснабдување обезбедени се дополнителни количества вода од бунарите

Екипите на ЈКП „Водовод и канализација“ од Прилеп, денеска се интензивно ангажирани на терен, поради честите дефекти предизвикани од ниските температури. Од друга страна...

Градоначалникот на Прилеп, денеска во посета на Општина Штип и фабриката „Брилијант“

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски денеска беше во посета на Општина Штип и фабриката „Брилијант“, чиј што сопственик веќе половина година е прилепската прехранбена...

Реакција на Општина Прилеп на денешната прес конференција на ОK на ВМРО-ДПМНЕ

Почитувани, Со економичното едногодишно раководење на Општина Прилеп со новата локална власт, градоначалникот Илија Јованоски успеа да го реализира првиот капитален проект во неговиот мандат,...

В недела на пладне во Прилеп авто слалом „Прилеп-11 Октомври“

Авто слалом „Прилеп-11 Октомври“ ќе се одржи во недела напладне во центарот на градот, во организација на Авто картинг клуб „Скопје“,а со поддршка на...

Владата има решение за „Еурокомпозит“

Дел од вработените во „Еурокомпозит“ ќе бидат прогласени за технолошки вишок. До крајот на месецот ќе биде објавен списокот. Ќе се бара стратегиски инвестор,...

„Филип Морис-Тутунски Комбинат“ донира 80.000 долари за реновирање на две училници во СОУ „Р.Р....

Мешовитата компанија „Филип Морис- Тутунски Комбинат“, донира 80.000 долари на средното општинско училиште „Ристе Ристески-Ричко“,за реновирање на два училишни кабинета за електро-техничка настава. Оваа...

Трибина во Прилеп, со градоначалникот Илија Јованоски и министрите Никола Димитров и Оливер Спасовски

„Досега Македонија минувала низ многу крстопати и секогаш го избирала вистинскиот пат и секогаш исчекорот бил направен на правата страна. Министерот Никола Димитров и...

Мермерен комбинат е успешна бизнис приказна на странска инвестиција, со бенефит за општината

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски и Периклес Николау, извршен директор на Мермерен комбинат од Прилеп, се едногласни во ставот дека соработката меѓу Општина Прилеп...