Кулминираше атмосферата на втората вечер од „Пивофест 2018“

Со моќниот настап на ВАН ГОГ, составот кој ја размрда прилепската публиката, започна втората вечер од фестивалот на пивото и скарата. Прилепчани во еден...

Ди џеј Мозел и Дарио очекуваат одлична забава на „Пивофест 2018“

Ди џеј Мозел, за чијшто музички избор вечерва е резервиран последниот дел од музичката понуда на „Пивофест 2018“, на средбата со новинарите, што се...

Со одлична музичка понуда почна „Пивофест 2018“

Прилеп ги отвори вратите за љубителите на ладното пиво и вкусната скара.  Прогласувајќи го годинешното 16-то издание на „Пивофест“ за отворено, градоначалникот Илија Јованоски...

„Изнесените наводи од ВМРО-ДПМНЕ се срамна манипулација“

„Ексдиректорот Пецо Димоски го остави претпријатието во огромни финансиски долгови, без ниту еден денар на сметката, со неисплатена плата на вработените, со огромни долгови...

Пристигнаа првите кампери на Паркот на револуцијата

Љубителите на пивофестовските забави со авантуристички дух, кои по традиција доаѓаат во Прилеп, веќе се сместени во Паркот на револуцијата. Од ЈКП „Комуналец“ преземени се...

ЈКП „Комуналец“ со препораки за време на фестивалот на пивото и скарата

По пресрет на 16-от по ред „Пивофест 2018“, сите служби се на располагање во наредните четири фестивалски дена. ЈКП „Комуналец“  издаде согласност  за поставување...

Градоначалникот Илија Јованоски им го честита Рамазан Бајрам на сите верници

Им го честитам големиот празник Рамазан Бајрам на сите припадници на Исламската верска заедница, на Прилепското Муфтиство, на сите граѓани од муслиманска вероисповед од...