Отворен ден на граѓанското образование во ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“, Михаил Јорданоски избран за дете...

Со работилница на тема „Среќно училиште”, со цртање во училишниот двор на тема ,,Детство” од страна на учениците од ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“ и OУ...

Средба на градоначалникот Јованоски со претставници на синдикалната организација на „Еурокомпозит“

Градоначалникот Илија Јованоски во текот на денот во својот кабинет прими претставници на синдикалната организација на фабриката за наменско производство, „11.Октомври – Еурокомпозит“ АД...

Деветто издание на турнирот во мал фудбал „Св.Никола“

Локалниот спортски сојуз, компанијата „Комфи Ангел“ и Општина Прилеп, по 9-ти пат ќе го организираат турнирот во мал фудбал „Св.Никола 2019“, кој повторно ќе...

„Водовод и канализација“: За да ги избегнете провизиите, сметките за вода плаќајте ги во...

ЈКП „Водовод и канализација“ - Прилеп ги известува граѓаните на општина Прилеп, дека од почетокот на месец декември 2019 година, при уплата на сметките...

Образовните институции од државата ќе бидат поврзани во заедничка телекомуникациска мрежа

Градоначалникот Илија Јованоски оствари средба со ректорот на Универзитетот „Св.Климент Охридски“ - Битола, Сашо Коруновски, како и со директорот на Македонската Истражувачка Мрежа „МАРнет“,...

Потврдени заложбите за збратимување на општините Прилеп и Ново Сараево

Градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски денеска во својот кабинет оствари средба со поранешната амбасадорка на Босна и Херцеговина, Лепа Бабиќ, на којашто двајцата...

Прилепските советници ги усвоија развојните програми на општинскиот буџет за 2020 година

На денешната 34 седница на Советот на општина Прилеп на чиј дневен ред се најдоа 27 точки, советниците ги усвоија развојните програми на општинскиот буџет за...

Ново теренско противпожарно возило за ТППЕ Прилеп, донација на „Витаминка“

Територијалната противпожарна единица  од Прилеп го поднови својот возен парк со ново теренско возило, донација од прехранбената индустрија „Витаминка“. Станува збор за теренско возило од...

Одбележани 40 години од формирањето на ЦК „Марко Цепенков“

Во присуство на заменик министерот за култура, Владимир Лазовски, в.д директорката на ЦК „Марко Цепенков“, Марија Спиркоска Илијеска и пред голем број на посетители и...

Јованоски: Нелегално изградените објекти ќе бидат отстранети, законот важи подеднакво за сите граѓани

Со цел да се отстранат сите дилеми и да запрат шпекулациите, лажните вести и клеветите на опозицијата насочени кон него како градоначалник, но и...