Исчистен голем дел од речнотo корито и подигнати над 2000м3 отпад

„Завршуваме со чистењето на речното корито на Градската река, од мостот кај населбата Димо Наредникот, до железничкиот мост“ - истакна денес градоначалникот Борче Јовчески...

Потпишан Меморандум за соработка со Стопанската комора на Македонија-Турција, МАТТО

На вчерашната редовна седница на управниот одбор на Стопанската комора Македонија-Турција беше потпишан Меморандум за институционална соработка помеѓу Општина Прилеп, Центарот за развој на...

Одржана 29 та седница на Советот на Општина Прилеп во која е одлучено да...

Советот на Општина Прилеп денеска ја одржа својата 29 та редовна седница. Седницата започна со забелешки за четвртата точка на дневниот ред, Предлог- одлука...

ОД НУЛА ДО КУЛТУРА – ПРОЕКТ ЗА МУЗИЧКА И КУЛТУРНА НАОБРАЗБА НА ГРАЃАНИТЕ ОД...

Проектот на Општина Прилеп насловен Од нула до култура е вграден и ќе се реализира согласно годишната програма за култура за 2023 година. Проектот е...

Активноста на УСАИД Партнерства за економски раст (2023-2028) ќе ја промовира својата програма во...

Активноста на УСАИД Партнерства за економски раст (2023-2028) ќе ја промовира својата програма во големата сала на советот на Општина Прилеп. Активноста соработува со...

Повеќе од 140 успешни и талентирани ученици денес беа наградени во Општина Прилеп

Градоначалникот на Прилеп, Борче Јовчески и Претседателот на Советoт на Општина  Прилеп, денес на 145 ученици од Прилеп, им доделија парични награди и пофалници...

Се чисти отпадот – Градоначалникот на увид на состојбата по излевањето на реката во...

Градоначалникот на Прилеп, Борче Јовчески, заедно со директорот на ЈКП „Комуналец“, Рубинчо Абрашоски, денеска, на терен  ја согледаа лошата еко состојбата која беше настаната...

Пингпонгарите на Младост 96 како шампиони на прием кај градоначалникот

Пингпонгарите  од пингпонгарскиот клубот „Младост 96„, како шампиони, денеска имаа прием кај градоначалникот, Борче Јовчески, со кога разговараа за нивните услови за тренирање и...

Прилеп е горд на младите талентирани пијанисти

Со исклучителни резултати и рекорден број специјални први награди на пијано натпревари, младите пијанистки од класата на проф. Христина Никоска Тасеска: Хана Петреска (III...

Децата од ,,Ѕуница” во посета на градоначалникот.

Денеска градоначалникот на општина Прилеп, Борче Јовчески, го посетија децата од Дневниот центар за деца со попреченост ,,Ѕуница“. Тие при посетата на градоначалникот му...