Одбележана 22 годишнината од загинувањето на 10-те прилепски бранители кај Карпалак

Со положување цвеќе пред спомен-плочата во месноста Карпалак и во комплексот „Карпалак“ во Прилеп денеска беше одбележана 22 годишнината од загинувањето на 10–те бранители...

Продолжуваат градежните активности во општина Прилеп

Продолжуваме со градежните активности на улиците во општина Прилеп. Започнаа подготовките за рехабилитација и асфалтирање на нови улици. После високите температури кои што го зафатија...

Прилеп ја одбележа 66 годишнината од смртта на Методија Андонов-Ченто

Делегација на Општина Прилеп и Советот на Општина Прилеп предводена од градоначалникот Борче Јовчески, како и делегации од политичките партии, денеска положија свежо цвеќе...

И покрај тропските горештини, Прилеп нема нарушено водоснабдување, – но останува апелот водата да...

  Во овие пеколни горештини и при енормно зголемена потрошувачка на вода, во Прилеп има непречено водоснабдување. Во моментот издашноста на изворот „Студенчица“, кој што...

Општина Прилеп субвенционираше 395 граѓани кои што купија велосипед

Општина Прилеп субвенционираше 395 граѓани кои што купија нови велосипеди, во рамките на мерката за подобрување на квалитетот на животната средина во Прилеп. Инаку, право...

Општина Прилеп и волонтери од Црвен крст за справување со жештините им делeа шишиња...

Поради зголемената фреквенција на луѓе на денешниот пазарен ден во Прилеп, како превенција од топлотниот бран, Општина Прилеп заедно со Црвениот Крст-Прилеп излегоа со...

Во Општина Прилеп интензивно се асфалтираат и се уредуват градските улици

Општина Прилеп интензивно работи на реконструирање и асфалтирање на градските улици и уредување на тротоарските површини. Деновиве заврши асфалтирањето на улиците “Ладо Лапецот” и...

Поради топлотниот бран Општина Прилеп ги ослободи од работни обврски бремените жени и лицата...

Поради топлотниот бран и почитувајќи го Акцискиот план за превенирање на последиците од топлотните бранови врз здравјето на населението, Општина Прилеп и ЈКП како...

Одржана 30-тата седница на Советот на Општина Прилеп

Седницата на Советот на општина Прилеп започна со утврдување на дневниот ред, а пред советниците се најдоа 30 точки. Но, советниците од опозицијата пред...

Општина Прилеп ќе субвенционира јавен превоз до оддалечените населени места

Општина Прилеп од септември ќе субвенционира линиски превоз за најоддалечените села во нашата општина. Програмата за субвенционирање на линиски превоз ќе опфаќа субвенционирање на...