Настани

Буџетот за 2018 претставен пред граѓаните на Општина Прилеп

Во рамките на четвртиот по ред „Граѓански парламент“, градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски, денеска во големата општинска сала пред граѓаните, НВО секторот и другите граѓански здруженија презентираше како ќе биде распределен буџетот предвиден за 2018 година, кој треба да изнесува 1.135.906.000 денари. Граѓаните можеа да предлагаат и свои идеи …

Прочитајте повеќе »

Третонаграден расказ од Матеа Стојаноска – „ХУМАНОСТА – ТЕМЕЛ ВО МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ“

Хуманоста е човечка особина која во денешно време изгледа дека се помалку се цени. Луѓето живеат затворени во свои микросветови и не сакаат да ги видат другите околу нив и нивните потреби. Дали веќе сите влегоа во брзиот воз кој ја изгубил контролата понесен од комплетната модернизација на животот во …

Прочитајте повеќе »

Резултати и табели од деветтиот ден на светиниколскиот турнир во мал фудбал

Вчера сениорите во рамките на 9-тиот ден од светиниколскиот турнир во мал фудбал се одиграа 8 натпревари, од кои 7 сениорите и 1 натпревар ветераните. Резултати од вчерашниот ден на турнирот 21 декември ( четврток ) : СЕНИОРИ „Теа – Андреа“ – „Бучин“ неодигран „Теко Солар”–“Виталиа-Ветаџока” 2:1 „Лајт Пролетер” – …

Прочитајте повеќе »

Донација на новогодишни пакетчиња за сите ученици од ООУ „Круме Волнароски“ с.Тополчани

По повод новогодишните празници и празникот Свети Никола сите 191 ученик ООУ „Круме Волнароски“ од н.м. Тополчани добија донација на новогодишни пакетчиња. Освен за учениците од централното училиште пакетчиња им беа поделени и на учениците од 8-те подрачни училишта на ООУ Круме Волнароски во населените места Чепигово, Клепач, Загорани, Алинци, …

Прочитајте повеќе »

Второнаграден расказ од Борис Ночески – „ХУМАНОСТА-ТЕМЕЛ ВО МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ“

Празници, време за подарување! Во нечиј дом блескава елка накитена со безброј лампиони и околу неа лица насмеани и среќни, во друг пак само едно гранче од свежо скината смрека накитена со два-три грижно сочувани украси, и тажни детски лица .Впрочем сите среќни семејства наликуваат едни на други ,а несреќните …

Прочитајте повеќе »