Ирена Јакимоска е новиот претседател на Стопанската комора за Прилеп

Сопственичката на прилепската конфекција со мешовит македонско-англиски капитал „Комфи Ангел“,Ирена Јакимоска од денеска е избрана за претседател на Управниот одбор и на Регионалната канцеларија на Стопанската...

ЈКП „Комуналец“ ги расчистува дивите депонии

По повод 22.Април, Ден на планетата Земја, в.д. директорот на ЈКП „Комуналец“, Звонко Јованоски, одржа прес конференција, од која упати апел до граѓаните и до градежните...

Продолжуваат активностите за инфраструктурно уредување на „Три багреми“

Денеска градоначалникот Илија Јованоски ја посети населбата „Три багреми“, каде што во изминатите неколку месеци се работи на инфраструктурно уредување на населбата. „Го тампониравме патот што води...

Се чисти каналот од Дабничка река

Во населбата „Тризла 2“ се чисти речниот канал на Дабничка Река од насобраниот смет. Прилепската фирма „Алфа и Омега“ во рамките на своите активности за општествена...

Градоначалникот Илија Јованоски го отвори Шаховскиот камп во Прилеп

Во Прилеп од денеска до недела се одржува Шаховски камп за млади шахисти од Прилеп, Скопје, Неготино и Охрид. Веле мајсторот, државен репрезентативец Звонко Станојоски е...

МВР го враќа „маалскиот полицаец“

Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со министерот за внатрешни работи во Владата на Република Македонија, Оливер Спасовски. На средбата беше разговарано за безбедносната состојба на...

Општина Прилеп одржа комеморативна седница во чест на Весна Ангелеска

Во чест на Весна Ангелеска, советничка во Советот на Општина Прилеп, денеска во големата собраниска сала во Општината се одржа комеморативна седница. На комеморацијата присуствуваа градоначалникот...

Сеќавања за советничката Весна Ангелеска

Почина Весна Ангелеска, истакнат општество-политички работник, член на Советот на Општина Прилеп. Ангелеска е родена во Прилеп на 05.октомври 1967 година. Дипломираше на Педагошкиот...

Градоначалникот Илија Јованоски изрази сочувство до семејството на Весна Ангелеска

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски денеска им изрази жалење, сочувство и поддршка на членовите на семејството на советничката, Весна Ангелеска, по веста за нејзината...

Почина Весна Ангелеска, членка на Советот на Општина Прилеп

Весна Ангелеска, советничка во Советот на Општина Прилеп почина денеска на 50 годишна возраст. Ангелеска е родена во Прилеп на 05.10.1967 година. Дипломирала на Педагошки факултет...