fbpx

И покрај континуираните врнежи од снег, вработените во ЈКП „Комуналец“ успешно се справуваат со...

Снегот кој интензивно паѓа повеќе од два дена, им создаде поголеми проблеми на комуналните служби. Од рано наутро со механизација и рачен алат, вработените во...

„Прилепско поле“: Нема опасност од енормно зголемување на водостоите на реките и каналите

Надлежните од „АД Водостопанство на РМ“ будно ја следат состојбата со постојаните врнежи од снег и засега нема опасност од енормно зголемување на водостоите...

Дежурните екипи на „Елмонт“ се мобилни на терен со пет машини

Екипите на „Елмонт“, компанијата која што е задолжена за зимско одржување на дел од улиците во општина Прилеп, интензивно ги расчистуваат снежните наноси во...

Проодни се сите патни правци во општина Прилеп

Во општината се проодни сите патишта, а снежната покривка се чисти постојано. Екипите на фирмите кои што го добија тендерот за зимско одржување на...

Апел од Општина Прилеп: Граѓаните да ги чистат влезовите и да не го исфрлаат...

Поради интензивните врнежи снег, Општина Прилеп апелира до граѓаните, сопствениците на деловни објекти и до куќните совети на станбените згради во градот, да се...

Од два часот изутрина се чистат улиците во општина Прилеп

Дежурните екипи од „Елмонт“ и подизведувачите „Изофас“ и „Пела-транс“, коишто го добија тендерот за зимско одржување на улиците се на терен од 2 часот...

Прилеп успешно се справува со снежните врнежи

  Се чистат редовно снежните наноси во градот и населените места Дежурните екипи од Општина Прилеп во координација со „Изофас“, компанијата задолжена на тендер за зимско...

Божикен ручек за 500 деца од сите краишта на Македонија

Денеска во хотелот „Кристал Палас“ во Прилеп, Детската Амбасада за Сите Деца во Светот по 13-ти пат организираше Божикен ручек за околу 500 деца од...

За нормално водоснабдување обезбедени се дополнителни количества вода од бунарите

Екипите на ЈКП „Водовод и канализација“ од Прилеп, денеска се интензивно ангажирани на терен, поради честите дефекти предизвикани од ниските температури. Од друга страна...

Свечена академија по повод патрониот празник на гимназијата „Мирче Ацев“

По повод патрониот празник на прилепската гимназија „Мирче Ацев“, вечерва во театарот „Војдан Чернодрински“ се одржа свечена академија. Во својата порака која им ја упати на...