Водици оваа година во „Салида Аквапарк“

Се известуваат сите верници дека по повод христијанскиот празник Богојавление (Водици), чинот на Големиот Богојавленски водосвет и фрлањето на светиот Крст ќе се изврши во водите на базенот при хотелот Салида (Аквапарк), на 19 јануари (петок) со почеток во 12:00 часот.

Пријавувањето за учесниците ќе биди во Општина Прилеп (во приемно одделение), задолжително со копија од лична карта, на 11ти и 12ти јануари од 09:00 до 15:00 часот.