Се чисти каналот од Дабничка река

Во населбата „Тризла 2“ се чисти речниот канал на Дабничка Река од насобраниот смет. Прилепската фирма „Алфа и Омега“ во рамките на своите активности за општествена...

Градоначалникот Илија Јованоски го отвори Шаховскиот камп во Прилеп

Во Прилеп од денеска до недела се одржува Шаховски камп за млади шахисти од Прилеп, Скопје, Неготино и Охрид. Веле мајсторот, државен репрезентативец Звонко Станојоски е...

МВР го враќа „маалскиот полицаец“

Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со министерот за внатрешни работи во Владата на Република Македонија, Оливер Спасовски. На средбата беше разговарано за безбедносната состојба на...

Општина Прилеп одржа комеморативна седница во чест на Весна Ангелеска

Во чест на Весна Ангелеска, советничка во Советот на Општина Прилеп, денеска во големата собраниска сала во Општината се одржа комеморативна седница. На комеморацијата присуствуваа градоначалникот...

Сеќавања за советничката Весна Ангелеска

Почина Весна Ангелеска, истакнат општество-политички работник, член на Советот на Општина Прилеп. Ангелеска е родена во Прилеп на 05.октомври 1967 година. Дипломираше на Педагошкиот...

Градоначалникот Илија Јованоски изрази сочувство до семејството на Весна Ангелеска

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски денеска им изрази жалење, сочувство и поддршка на членовите на семејството на советничката, Весна Ангелеска, по веста за нејзината...

Почина Весна Ангелеска, членка на Советот на Општина Прилеп

Весна Ангелеска, советничка во Советот на Општина Прилеп почина денеска на 50 годишна возраст. Ангелеска е родена во Прилеп на 05.10.1967 година. Дипломирала на Педагошки факултет...

Првенство во борењe во Прилеп

Прилеп денеска беше домаќин на државното изборно првенство во борење за млади до 20 години. За престижните титули се натпреваруваа 60 учесници од цела Македонија. Првенството...

Прилеп домаќин на интернационалната изложба на расни кучиња

Градот под Марковите кули викендов е домаќин на 18-та интернационална изложба на расни кучиња „ЦАЦИБ 2018“, во организација на прилепското кинолошко друштво. Изложбата ја отвори градоначалникот...

Во духот на традицијата, во Варош се чествуваше Голем Петок

Денеска жителите на прилепската населба Варош го чествуваат масовно христијанскиот празник Голем Петок -Балаклија. Празникот се чествува секој прв петок по Велигден и е...