Демант на Општина Прилеп на прес конференција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Прилеп

Почитувани, Разбирливо е што советниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во Советот на Општина Прилеп, немаат информации за работата на новата локална власт и градоначалникот Илија...

Градоначалникот Јованоски побара да ги чуе идеите на архитектите за поубав Прилеп

Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со дваесетина архитекти од Прилеп. Целта на средбата, која беше реализирана на иницијатива на прилепскиот градоначалник, беше да...

Прилепските советници изгласаа бесплатен градски превоз за пензионерите

Советот на Општина Прилеп денеска ја одржа 8.седница, на која на дневен ред се најдоа прашањо што се од интерес и важност за граѓаните...

В.д. директорот на ЈКП „Водовод и канализација“ Емил Јанески го демантира спинот на „Канал...

„Граѓаните од „Тризла“ нема да бидат исклучувани од водоводната мрежа“, децидно и категорично денеска потврди Емил Јанески, в.д. директор на ЈКП „Водовод и канализација“...

Наскоро семејните библиотеки од Прилеп преточени во дело

Градската библиотека „Борка Талески“ во континуитет го збогатува својот библиотечен фонд. На повидок е уште едно ново дело. Станува збор за книгата „Семејните библиотеки...

Нема да ја зголемиме цената на водата во 2018 година

Новинарски прашања упатeни до вд директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески Прашање: Каква е наплатата и финансиската состојба на ЈКП „Водовод и канализација“? Одговор:...

Претходното раководство го оштетило јавното претпријатие „Водовод и канализација“ за околу 100.000 евра

„Поради фактот што јавното комунално претпријатие ‘Водовод и канализација’ (ЈКП ВиК) не покренало тужби против должниците во законски рок, предизвикана е штета од приближно...

Продолжуваат активностите за решавање на инфраструктурните проблеми во месноста „Три багреми“

Во функција на непречено одвивање на планираните активности за решавање на проблемите на жителите од месноста „Три багреми“, денеска во кабинетот на градоначалникот Илија...

Германскиот амбасадор Томас Герберих во посета на Прилеп

Амбасадорот на Сојузна Република Германија во Македонија, Томас Герберих, денеска престојуваше во официјална и работна посета на Прилеп. Својот престој во Прилеп, амбасадорот го...

Панел дискусија на тема „Каква ТВ му е потребна на Прилеп?“

На иницијатива на невладината организација АГТИС, денес се одржа стручна панел дискусија на тема „Каква ТВ му е потребна на Прилеп?“. Покрај претставници на...