Време е за театар – почнува Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“

Вечерва во Центарот за култура „Марко Цепенков“, ќе биде отворен 54.Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“. Годинешниот Фестивал ќе понуди неколку новитети, а најзначајните секако се воведувањето...

Со средства на театарот „Чин 4 Сцена 5“, променета дограмата во...

Денеска во Дневниот центар „Ѕуница“ беше означен крајот на првата етапа од најавената донација на театарот „Чин 4 Сцена 5“, чии средства од продажбата...

Боеви гаѓања на стрелиштето „Леково“

Во рамките на планските активности на Министерството за одбрана, во четврток на 30.05.2019 година, во периодот од 08.00 часот до 16.00 часот, на гарнизонското стрелиште „Леково“...