Во Прилеп одбележан „Денот на македонската револуционерна борба -23 Октомври“

Делегација од Општина Прилеп предводена од градоначалникот Илија Јованоски, делегации од политички партии денеска положија свежи цвеќиња пред спомениците на Ѓорче Петров и Пере Тошев, по повод  23 Октомври-Ден на македонската револуционерна борба.

Градоначалникот Јованоски им го честита празникот на сите граѓани