Соопштение

Секторот за внатрешни работи (СВР) Битола ги известува граѓаните дека во четврток (07.12.2017г.) од 09.00 од 16:00 часот, на стрелиште Леково- Прилеп ќе биде спроведено...

Соопштение

Општина Прилеп ги известува сите граѓани кои на јавно прометни површини имаат оставено хаварисано возило или поставено скеле согласно Законот за јавна чистото да...

Решение за свикување на 4-та седница на Совет на Општина Прилеп

СВИКУВАМ 4 - та седница на Советот на Општина Прилеп на ден 15.11.2017 година (среда) со почеток во 12 часот, со следниот предлог на: Д...

Соопштение до јавноста

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со електричниот и електронски отпад во Општина Прилеп, каде беа извлечени 5...

Решение за свикување на 3-та седница на Совет на Општина Прилеп

СВИКУВАМ 3 - та седница на Советот на Општина Прилеп на ден 10.11.2017 година (петок) со почеток во 12 часот, со следниот предлог на: ДНЕВЕН...

Реакција

Почитувани, Општина Прилеп најостро го осудува вандалскиот чин со кој синоќа непознати сторители го оштетиле споменикот на Александар Македонски, кој е поставен во центарот на...

Реакција

Почитувани, По вчерашните недолични критики од општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, мотивирани од приземни популистички цели, а упатени на адреса на градоначалникот Илија Јованоски и новата...

Решение за свикување на 2-ра седница на Совет на Општина Прилеп

СВИКУВАМ 2-РА СЕДНИЦА на Совет на Општина Прилеп на ден 31.10.2017 година (вторник) со почеток во 12 часот, со следниот предлог на: Д Н Е...

Решение за свикување на 1-ва конститутивна седница на Советот на Општина Прилеп

Врз основа на член 21 став 1 од Статутот на Општина Прилеп ("Службен гласник на Општина Прилеп" бр. 6/2003, 4/2005 и 11/2008) и член...