Утре се изведува гаѓање на стрелиштето „Леково“

Во рамките на планските активности, утре од 08.00 до 16.00 часот на гарнизонското стрелиште „Леково“, ќе се изведуваат боеви гаѓања од пешадиско оружје. Од Министерството...

Неисправна за пиење водата од Шемкова чешма

Анализата на здравствената безбедност на водата за пиење, направена од страна на ЈЗУ Центар за јавно здравје-Прилеп, покажува дека водата од мерното место Шемкова јавна чешма,...

Соопштение

Општина Прилеп ги известува сите граѓани кои на јавно прометни површини имаат оставено хаварисано возило или поставено скеле согласно Законот за јавна чистото да...

СООПШТЕНИЕ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАЊЕ на бесправно изградени објекти

Се известуваат сите граѓани на Општина Прилеп кои планираат да поднесат документи за ЛЕГАЛИЗИРАЊЕ на бесправно изградени објекти, тоа да го направат во АРХИВАТА на Сектор...

СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ДОСТАВУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ШТЕТА ОД ...

Се информираат сите жители на градот Прилеп и населените места, дека Комисијата за елементарни при Советот на Општина Прилеп формира стручна комисија за проценка на штетите...

Соопштение МЖСПП

Министерството за животна средина и просторно планирање на Република Македонија ОБЈАВУВА Барање за издавање Дозвола за испуштање од Систем за прочистување и испуштање (станица за прочистување) на...

Утре боево гаѓање на стрелиштето „Леково“

Полициската станица од општа надлежност – Прилеп, им соопштува на граѓаните од општина Прилеп дека согласно годишната програма, утре, среда 9.октомври во периодот од...

Реакција

Почитувани, Општина Прилеп најостро го осудува вандалскиот чин со кој синоќа непознати сторители го оштетиле споменикот на Александар Македонски, кој е поставен во центарот на...

Во недела боево гаѓање на стрелиштето „Леково“

Полициската станица од општа надлежност – Прилеп, им соопштува на граѓаните од општина Прилеп дека согласно годишната програма, во недела, 3.ноември во периодот од...

СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ДОСТАВУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ШТЕТА ОД НАСТАНАТАТА НЕПОГОДА...

Општина Прилеп им соопштува на сите земјоделци коишто претрпеа штети врз земјоделските култури, во невремето што се случи на 23.07.2018 год, да поднесат до Општина Прилеп...