Водата од Шемкова чешма не смее да се користи за пиење

Анализата на здравствената безбедност на водата за пиење, направена од страна на ЈЗУ Центар за јавно здравје-Прилеп, покажува дека водата од мерното место Шемкова јавна чешма,...

Информација за обезбедување дневни дозволи за работа во време на полициски час

Согласно последните насоки на Владата на Република Северна Македонија, ја известуваме јавноста дека Министерството за информатичко општество и администрација е задолжено да издава дозволи...

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, понеделник 7 септември

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 5 нови случаи на коронавирус, а 7 лица оздравеле од заразната...

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови

Јавниот повик се распишува согласно на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Службен весник на РМ бр. 199/2014,  44/2015, 193/2015, 31/2016,...

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, среда 29 јули

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп нема нови случаи на коронавирус, а едно лице оздравело од заразната болест; ...

Соопштение за квалитетот на водата

Според последните анализи од Центарот за јавно здравје од Прилеп, на три локации во околните населени места, водата за пиење не е здравствено исправна....

Боеви гаѓања на стрелиштето „Леково“

Во рамките на планските активности на Министерството за одбрана, во вторник, 17.09.2019 година, во периодот од 08.00 часот до 16.00 часот, на гарнизонското стрелиште...

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, петок 21 август

Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 2 нови случаи на коронавирус, а две лица оздравеле од заразната...

Неисправна вода за пиење во две населени места во прилепско

Не е исправна водата за пиење од чешмите во населените места Плетвар и старо Лагово. Водата од овие чешми според Центарот за јавно здравје не...

Соопштение за мерките и препораките на Владата по основ на забраната за движење на...

Им се соопштува на сите правни и физички лица, дека согласно мерките и препораките на Владата на РСМ по основ на забраната за движење...