Новата учебна година за учениците од ООУ „Добре Јованоски“ започна во...

Вкупно 1.230 ученици од ООУ „Добре Јованоски“ од Прилеп, од кои 182 првачиња, новата учебна 2019/2020 година ја започнаа во реновирани училници. Тоа на денешната прес...

Значително се подобруваат условите за работа во двата објекта на ООУ...

Реализацијата на инфраструктурните проекти во ООУ „Блаже Конески“ започнати минатата година, со ист интензитет продолжија и во тековната 2019 година. Со помош на локалната самоуправа и...

Известување до граѓаните на Општина Прилеп

Почитувани граѓани, ЈП „Студенчица“ на ден 18-09-2019 (среда) ќе врши перење на изворските постројки на изворот „Студенчица“, поради тоа Ве известуваме дека во водоводниот...