Неисправна водата за пиење во повеќе населени места во Прилепско

Водата од јавните чешми во населените места Беловодица, Лениште, Ореовец, Крстец, село Плетвар и крајпатна чешма “ЧЕ“, не е здравствено исправна за пиење информираат од Центарот...

ПОВИК НА ОПШТИНА ПРИЛЕП ДО СИТЕ СТОПАНСКИ СУБЈЕКТИ ОД ГРАДОТ

Почитувани, Општина Прилеп поради успешно проектирање на секундарната гасификациона мрежа во градот, ги повикува стопанските субјекти да се вклучат активно преку електронско пополнување на формуларите...

СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ДОСТАВУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ШТЕТА ОД НАСТАНАТАТА НЕПОГОДА...

Општина Прилеп им соопштува на сите земјоделци коишто претрпеа штети врз земјоделските култури, во невремето што се случи на 23.07.2018 год, да поднесат до Општина Прилеп...

Неисправна вода за пиење во населено место Ѓумушица

Не е исправна водата за пиење од крајпатната чешма во населено место Ѓумушица. Водата од ова чешма според Центарот за јавно здравје не смее...

СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ДОСТАВУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ШТЕТА ОД ...

Се информираат сите жители на градот Прилеп и населените места, дека Комисијата за елементарни при Советот на Општина Прилеп формира стручна комисија за проценка на штетите...

Неисправна за пиење водата од Шемкова чешма

Анализата на здравствената безбедност на водата за пиење, направена од страна на ЈЗУ Центар за јавно здравје-Прилеп, покажува дека водата од мерното место Шемкова јавна чешма,...

Неисправна водата за пиење од повеќе чешми во Прилепско

Испитувањата кои ги направи ЈЗУ Центар за јавно здравје – Прилеп, покажаа дека водата од чешмата кај ресторанот „Че“ не е здравствено исправна и не...

Неисправна вода за пиење во две населени места во прилепско

Не е исправна водата за пиење од чешмите во населените места Плетвар и старо Лагово. Водата од овие чешми според Центарот за јавно здравје не...

Водата од Шемкова чешма не смее да се користи за пиење

Анализата на здравствената безбедност на водата за пиење, направена од страна на ЈЗУ Центар за јавно здравје-Прилеп, покажува дека водата од мерното место Шемкова јавна чешма,...

Одлука за определување на локалитет на „Фестивал на пивото 2018“

Врз основа на Законот за локална самоуправа, Советот на Општина Прилеп на седницата одржана на 23.05.2018 година, донесе Одлука за определување на локалитет на...