Градоначалникот Јованоски на сите православни христијани им го честита празникот Богојавление – Водици

Со желби за многу здравје, љубов и среќа, градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, на своите сограѓани и на сите православни верници им го честиташе празникот Богојавление-Водици.

„Почитувани граѓани, денес е голем празник. По тој повод сакам на Македонската православна црква, на нашата епархија и на сите православни христијани, да им го честитам Богојавление-Водици, да им посакам добро здравје, среќа, радост и подобар живот во иднина. Исто така, на Александар Велјаноски, кој го фати крстот, му честитам и му посакувам сѐ најдобро“, рече градоначалникот Јованоски.

Меѓу рекордниот број од 100 верници кои скокнаа во водите на базенот од аквапаркот кај хотелот „Салида“, најмногу среќа и умешност прв да доплива до крстот, имаше 29 годишниот Александар Велјаноски. На Велјаноски ова му беше трет пат како на овој празник го фаќа крстот.

Видете и...

„Вечер посветена на херојот“, сеќавање на животниот пат и револуционерното дело на Кире Гаврилоски-Јане

Во чест на 100 годишнината од раѓањето на народниот херој Кире Гаврилоски-Јане, во градската библиотека …