Прилеп ја одбележа годишнината од смртта на Методија Андонов-Ченто

Денеска се навршуваат 64 години од смртта на првиот претседател на Президиумот на АСНОМ, Методија Андонов – Ченто.

По тој повод, цвеќе пред неговиот споменик во центарот на градот положија градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, претставници на Советот на општина Прилеп предводени од претседателката на општинскиот Совет, Еленче Ташкоска, како и претставници на политички партии.

Методија Андонов-Ченто е роден во Прилеп на 17 август 1902 година, а починал на 24 јули 1957 година, во својот роден град.