Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 19 до 25 април 2021 година

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 19 до 25 април 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 19 до 25 април 2021 година, во општина Прилеп имало 189 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 14 лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 807; на болничко лекување се наоѓаат 84 лица, од кои 66 се на кислородна поддршка; во дневната болница се лекуваат 70 пациенти;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.098;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 392 лицa.