Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, вторник,13-ти октомври

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп нема нови случаи на коронавирус, а 7 лица оздравеле од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 163, од кои 132 се наоѓаат на домашно, а 31 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 404 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 814.

Со почит,

Општина Прилеп