Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, понеделник 27 јули

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има два нови случаи на коронавирус, а едно лице оздравело од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 53, од кои 40 се наоѓаат на домашно, а 13 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 72 лица.