Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, вторник 28 јули

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 3 нови случаи на коронавирус;
  • Како последица на заразната болест, почина едно лице на 48 годишна возраст;
    Бројот на активни случаи изнесува 55, од кои 40 се наоѓаат на домашно, а 15 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 75 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 327, а бројот на починати 24.