Привршува реконструкцијата на водоводна линија на улица „Пелистерска”

Со цел да обезбеди чиста и технички исправна вода за пиење, а со тоа подобар живот на граѓаните, ЈКП „Водовод и канализација” – Прилеп интензивно работи на реконструкција на старите водоводни мрежи на повеќе локации.

Така, на улица „Пелистерска” реконструирани се 100 метри водоводна линија, на која старите поцинковани цевки, се заменети со полиетиленски цевки.

На новата мрежа поврзани се 11 куќни приклучоци.