Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, понеделник, 2 ноември

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 64 нови случаи на коронавирус, а 9 лица оздравеле од заразната болест;
  • Од последици на коронавирусот, почина едно лице на 61-годишна возраст;
  • Бројот на активни случаи изнесува 564, од кои 499 се наоѓаат на домашно, а 65 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 853 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 1440.

Со почит,

Општина Прилеп