Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, петок, 9-ти октомври

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 14 нови случаи на коронавирус, а 9 лица оздравеле од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 131, од кои 107 се наоѓаат на домашно, а 24 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 264 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 767.

Со почит,

Општина Прилеп