Денеска се изведува гаѓање на стрелиштето „Леково“

Во рамките на планските активности, денеска од 08.00 до 16.00 часот на гарнизонското стрелиште „Леково“, се изведуваат боеви гаѓања од пешадиско оружје. Од Министерството за одбрана...

Водата од јавните чешми во Ореовец и Беловодица не е исправна за пиење

После редовните анализи спроведени од Центарот за јавно здравје Прилеп, утврдено е дека водата од јавните чешми во населените места Ореовец и Беловодица, не е исправна...

Четири јавни чешми во Прилепско со неисправна вода за пиење

Не е исправна водата за пиење од четири чешми на исто толку локации во Прилепско. Водата од крајпатната чешма на Плетвар, кај ресторанот „Че“, од јавните...

СООПШТЕНИЕ за поднесување на даночна пријава за данок на имот

Им се соопштува на сите физички и правни лица дека согласно член 29, став 1 од Законот за даноци на имот кои до сега...

Соопштение за квалитетот на водата

Според последните анализи од Центарот за јавно здравје од Прилеп, на три локации во околните населени места, водата за пиење не е здравствено исправна....

Соопштение

Им се соопштува на сите физички и правни лица кои се даночни обврзници по основ на данок на имот и комунална такса, задолжително да...

Соопштение

Секторот за внатрешни работи (СВР) Битола ги известува граѓаните дека во четврток (07.12.2017г.) од 09.00 од 16:00 часот, на стрелиште Леково- Прилеп ќе биде спроведено...

Соопштение

Општина Прилеп ги известува сите граѓани кои на јавно прометни површини имаат оставено хаварисано возило или поставено скеле согласно Законот за јавна чистото да...

Решение за свикување на 4-та седница на Совет на Општина Прилеп

СВИКУВАМ 4 - та седница на Советот на Општина Прилеп на ден 15.11.2017 година (среда) со почеток во 12 часот, со следниот предлог на: Д...

Соопштение до јавноста

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО - Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со електричниот и електронски отпад во Општина Прилеп, каде беа извлечени 5...