Средното Економско училиште во Прилеп има нов директор

СОЕПТУ „Кузман Јосифоски – Питу“ од денес има нов директор, а тоа е професорката по Mакедонски јазик и литература Цеца Видова Трајческа.
Таа доаѓа на местото на досегашната директорка Билјана Марковска која што си поднесе оставка.