Планинскиот Филмски Фестивал „ЕХО“ на „Денови на Крали Марко“

На вториот дел од манифестацијата Денови на Крали Марко, после неколку години пауза, по 4ти пат гостуваше Планинскиот Филмски Фестивал „ЕХО“ со селекција од официјалната програма на дванаесеттото издание. Во киното „Мис Стон, во Центарот за култура „Марко Цепенков“ беа прикажани следните филмови:

-„Од океанот до Асгард”, режија: Хедер Мошер, Канада

– Најдобар качувачки филм на ЕХО 2022 „Исповедувањата на еден тркач”

режија: Бачар Катар, Либан

– Најдобар краток филм на ЕХО 2022„Пукнатина“, Кристоф Марго (Швајцарија), 2019

-„Еверест – Тешкиот пат”, режија: Павол Барабаш, Словачка, 52′ – Најдобар филм на ЕХО 2020