Одбележан патрониот празник на ООУ„Климент Охридски“

По повод патрониот празник на ООУ „Климент Охридски“, делегација од Општина Прилеп предводена од градоначалникот Илија Јованоски и од училиштето денеска положи свеќиња пред споменикот на првиот претседател на президиумот на АСНОМ,Методија Андонов Ченто и Могилата на непобедените.

Во ООУ„Климент Охридски“ се одржаа и бројни активностии соодветна програма.