Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, вторник 15-ти септември

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 5 нови случаи на коронавирус, а од заразната болест оздравеле 11 лица;
  • Бројот на активни случаи изнесува 127, од кои 105 се наоѓаат на домашно, а 22 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 210 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 567.

Со почит,

Општина Прилеп