Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, среда 16-ти септември

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 7 нови случаи на коронавирус, а од заразната болест оздравеле 14 лица;
  • Бројот на активни случаи изнесува 120, од кои 99 се наоѓаат на домашно, а 12 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 190 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 574.

Со почит,

Општина Приле