Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, среда, 7 октомври

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 5 нови случаи на коронавирус, а 14 лица оздравеле од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 132, од кои 103 се наоѓаат на домашно, а 29 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 222 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 742.

Со почит,

Општина Прилеп