Tag Archives: патрон празник

Свечена академија по повод патрониот празник на гимназијата „Мирче Ацев“

Свечена академија во театарот „Војдан Чернодрински“ се одржа вечерва, по повод патрониот празник на прилепската гимназија „Мирче Ацев“. Градоначалникот, Илија Јованоски во својата порака до средношколците истакна дека Општина Прилеп и тој како градоначалник, секогаш ќе излезат пресрет на барањата за реализација на новите идеи и планови на гимназијата.

Прочитајте повеќе »

Чествувања по повод патрониот празник на гимназијата „Мирче Ацев“

Гимназијата „Мирче Ацев“ од Прилеп го одбележа својот патрон празик, денеска кога се навршуваат 75 години од убиството на народниот херој Мирче Ацев, како и 73 години од основањето на гимназијата „Мирче Ацев“. По тој повод, наставници и ученици од гимназијата, претставници на локалната самоуправа и Советот на Општина Прилеп, …

Прочитајте повеќе »