Записник од одржаната седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет при Советот на Општина Прилеп, одржа седница на ден 21.08.2020 година во состав Александар Китаноски-претседател, Елизабета Сурлаџија, Тони Камчески и Ирена Стерјоска Локвенец на која седница ги разгледа барањата за распределба на средства од буџетот на Општина Прилеп за 2020 година, наменети за финансирање на Здруженија на граѓани и фондации како и спортски клубови во областите од надлежност на општината, по Јавниот Повик бр. 01/2020 и по истите одлучи :

Р.б. Име на организација Износ
1 Здружение на Градска организација на ГЛУВИ И НАГЛУВИ Прилеп 40.000,00 ден
2 Здружение на слепи лица на град ПРИЛЕП Прилеп 40.000,00 ден
3 Центар за подршка на лица со интелектуална попреченост ПОРАКА Прилеп 100.000,00 ден
4 Здружение на  лица со телесен инвалидитет на Прилеп – МОБИЛНОСТ ПРИЛЕП Прилеп 20.000,00 ден
5 Детска амбасада за  СИТЕ ДЕЦА ВО СВЕТОТ Прилеп 80.000,00 ден
6 Здружение на граѓани ЗДРУЖЕНИЕ НА РЕЗЕРВНИТЕ ВОЕНИ ОБВРЗНИЦИ-УЧЕСНИЦИ ВО НАСТАНИТЕ 2001-2002 Прилеп 60.000,00 ден
7 Здружение за унапредување и заштита на правата на работниците ДОСТОИНСТВЕН РАБОТНИК Прилеп 20.000,00 ден
8 Здружение за хуманитарна и социјална акција – ПРЕРОДБА Прилеп 20.000,00 ден
9 Здружение Асоцијација за неформална едукација на Роми РОМСКА СОЛЗА Прилеп 40.000,00 ден
10 Здружение на граѓани МАЈКА -ТРАДИЦИЈА Прилеп 30.000,00 ден
11 Здружение ИНИЦИЈАТИВЕН ГЛАС Прилеп 50.000,00 ден
12 Здужение ИЗВИДНИЧКИ ОДРЕД ФЕНИКС Прилеп 20.000,00 ден
13. Здружение ФОРУМ ЗА АВАНГАРДНА КРЕАТИВНОСТ -Прилеп 30.000, ден
14. Здружение на љубители на ридско планински активности рокенрол и добра чашка ВЕЛОСИПЕД-2015 Прилеп 20.000,00 ден
15. Планинарско спортско здружение КОЗЈАК Прилеп 20.000,00 ден
16. Здружение за Перспективна Интеграција и Развој РОМА ПЕРСПЕКТИВ Прилеп 100.000,00 ден
17. Здружение КЛУБ НА ЛИТЕРАТУРНИ ТВОРЦИ Прилеп 20.000,00 ден
18. Радио клуб НИКОЛА ТЕСЛА Прилеп 15.000,00 ден
19. Младинска организација – Здружение за општествена акција, едукација и превентива ЕАСП 5.000,00 ден
20. Културно уметничко друштво МИРЧЕ АЦЕВ Прилеп 30.000,00 ден
21. Здружение на ИНВАЛИДСКИ ПЕНЗИОНЕРИ Прилеп 20.000,00 ден
22. Боксерски клуб АС Прилеп 30.000,00 ден
23. Здружение за едукација и портал за современи изведувачки уметности КИРЕ МИЛАДИНОСКИ ТАНЦ СТУДИО ЗОДИЈАК Прилеп 15.000,00 ден
24. Спелеолошки КЛУБ ЗЛАТОВРВ Прилеп 60.000,00 ден
25. Здружение на љубители на спортски танци -Танцов спортски клуб ТЕМПО Прилеп 15.000,00 ден
26. Шаховски клуб ПРИЛЕП Прилеп 150.000,00 ден
27. Пчеларско здружение БРАТСТВО Прилеп 20.000,00 ден
28. Пинг-понгарски клуб МЛАДОСТ 96 Прилеп 30.000,00 ден
29. Здружение Џудо клуб СЕИШИН Прилеп 40.000,00 ден
30. Здружение на граѓани ВОКАЛЕН ОКТЕТ ПРИЛЕП Прилеп 10.000,00 ден
31. Здружение-Планинарски, аеробиг и боди билдинг клуб КАРТУШ Прилеп 20.000,00 ден
32. Здружение пинг-понгарски клуб за лица со инвалидност-ПОЛИОСПОРТ Прилеп 20.000,00 ден
33. Воздухопловен Спортски Клуб ФИЛ-ФЕНИКС Прилеп 20.000,00 ден
34. Спортско риболовен клуб МАМЕЦ Прилеп 20.000,00 ден
35. Клуб за гимнастички спортови ПАРТИЗАН Соколи Прилеп 30.000,00 ден
36. Здружение за развој и афирмација на џудо спортот- ЏУДО КЛУБ МАСТЕР Прилеп 20.000,00 ден
37. Здружение ПРО БОКС МАКЕДОНИЈА Прилеп 20.000,00 ден
38 Здружение на граѓани ФУДБАЛСКИ КЛУБ ГОЛЕМО КОЊАРИ с.Големо Коњари, Прилеп 30.000,00 ден
39. Здружение Кинолошко друштво Прилеп 20.000,00 ден
40. Форум за истражување на безбедносни политики SECURITAS 10.000,00 ден
41. Спортски клуб ОФФ РОАД Прилеп 120.000,00 ден
42. Тениски клуб ПРИЛЕП, Прилеп 15.000 ден
43. Клуб за боречки спортови и рекреација 7-МИ МАЈ Прилеп 50.000,00 ден
44. Здружение на граѓани ФУДБАЛСКИ КЛУБ ТРИЗЛА 2008 Прилеп 15.000,00 ден
45. Женски одбојкарски клуб 11-ТИ ОКТОМВРИ Прилеп 30.000,00 ден
46. Фудбалски клуб ГАЛИЧАНИ с.Галичани 15.000,00 ден
47. Фудбалски клуб МЛЕКАР с.Мало Коњари Прилеп 15.000,00 ден
48. Фудбалски клуб ДИНАМО Мажучиште Прилеп 30.000,00 ден
49. Здружение Фудбалски Клуб Јунајтед – Прилеп 15.000,00 ден
50. Џудо клуб ПРОЛЕТЕР Прилеп 100.000,00 ден
51. Фудбалски клуб ПРОЛЕТЕР Прилеп 15.000,00 ден
52. Клуб за спорт и шах на слепи и слабовидни лица АЛЕКСАНДАР ТОДОРОСКИ Прилеп 20.000,00 ден
53. Фудбалски клуб КЛЕПАЧ с.Клепач 15.000,00 ден
54. Здружение кошаркарски клуб Мега Баскет – Прилеп 100.000,00 ден
55. Фудбалски клуб ТОПОЛЧАНИ с.Топлочани 15.000,00 ден
56. Риболовно здружение Силурус Гланис – Прилеп 15.000,00 ден
57. ВЕЛОСИПЕДСКИ КЛУБ ИЛИНДЕН 2007 Прилеп 50.000,00 ден
58. Светлина Плус Прилеп 15.000,00 ден
59. ЗС Млади ракометни ветерани Прилеп 15.000,00 ден
60. Светлина 2017 15.000,00 ден
61. Здружение Tениски клуб ВИНЕР-ПРО Прилеп 60.000 ден
62. Спортско здружение Ракометен клуб ФИЛИП ВАРДАР Прилеп 40.000,00 ден
63. Здружение на граѓани – Театарска работилница – Прилеп 25.000,00 ден
64. Асоцијација за деца и младинци со посебни потреби „Ластовица“ 40.000,00 ден
65. РК Макалоски 60.000,00 ден
66 Спортско рекреативен и карате клуб Бонсаи Прилеп 100.000,00 ден
67. Здружение Менелај Прилеп 15.000,00 ден
68. Стрелачки клуб „Херој Прилеп“ 30.000,00 ден
69. Стрелачки клуб „Стрелец – 09“ Прилеп 20.000,00 ден
70. Футсал клуб „Град херој Прилеп“ 30.000,00 ден
71. Нов Мост – Прилеп 90.000,00 ден
72. Здружение на граѓани ФК Прилеп Сити 15.000,00 ден
73. Фудбалски клуб Чепигово 15.000,00 ден
74. Клуб за екстремни спортови Скај Рајдерс 250.000,00 ден
75. Одбојкарски клуб 11-ти Октомври 2008 25.000,00 ден
76. Здружение ориентационен клуб Златоврв Прилеп 30.000 ден
77. Бушидо академија за боречки вештини 40.000,00 ден
78. Сојуз на спорт и рекреација на инвалиди Прилеп 10.000,00 ден
79. Мал Театар Прилеп 50.000,00 ден
80. Здружение параглајдинг клуб СКАЈ НО ЛИМИТ 40.000,00 ден
81. Женски фудбалски клуб ЖФК Прилеп Деспина 120.000,00 ден
82. Здружение за спорт и рибилов – Сомче Прилеп 20.000,00 ден
83. Здружение џудо клуб САНКАКУ – Прилеп 20.000,00 ден
84. Здружение спортско друштво клуб за гимнастика АВАНТГАРД Прилеп 20.000,00 ден
85. Параглајдинг Клуб – Делта Прилеп 50.000,00 ден
86. Ромски Корен Прилеп 40.000,00 ден
87. Фото Кино Клуб Прилеп 30.000,00 ден
88. Фризери, бербери и козметичари 30.000,00 ден
89. Наша Сцена Прилеп 50.000,00 ден
90. Друштво за заштита и одгледување птици „Кардинал“ Прилеп 20.000,00 ден
91. Здружение за унапредување на велосипедизмот „Велоче Бајк“ 20.000,00 ден
92. Едукативен Центар Идеја 20.000,00 ден
93 Клуб – Советувалиште на лекувани алкохоличари „Прим. Др. Методија Николоски Мец“ 50.000,00 ден
94. Здружение на спортски ветерани Прилеп – Прилеп 20.000,00 ден
95. Либертас ет респонсибилитас 10.000,00 ден
96. Пелагона 2020 / Искачување на килиманџаро 20.000,00 ден
97. ФК Мажучиште 15.000,00 ден
98. ФК Победа 1.500.000,00 ден
99. Друштво за ликовни уметници 20.000,00 ден
100. Свети Јован Кукузел 20.000,00 ден
101 Здружение меанџии Прилеп 20.000,00 ден
102. Планинарски спортски клуб Златоврв 30.000,00 ден
103. Фудбалска Академија Евро Гол 10.000,00 ден
104. Пингпонгарски клуб Младост Прилеп 30.000,00 ден
105. Ракометен Клуб Прилеп 1.000.000,00 ден
106. Тутунско здружение Тип 1 20.000,00 ден
107. Група од граѓански здруженија Прилеп / Дишам Слободно, Астма и Хобс, Здружение за ревматски артритис, Псоријаза 20.000,00 ден
108. Фудбалски Клуб Напредок Крушеани 30.000,00 ден
109. Женски ракометен клуб Деспина 60.000,00 ден
110. Здружение за едукација, развој и хуманитарни активности ЛОТ 2019 30.000,00 ден

 

Записникот од страна на Комисијата за финансирање и буџет беше усвоен со 3 гласови ЗА, едногласно на 21.08.2020 година.

Комисијата предлага, Градоначалникот на Општина Прилеп , со совое решение да ја изврши претходната одлука.

Бр.09-1992/1

Прилеп, 21.08.2020 год.

ПРЕТСЕДАТЕЛ
На Комисија за финансирање и буџет
Александар Китаноски