Свежи цвеќиња и почит за Борка Талески и Лазо Филипоски Лавски

Делегации од градската библиотека „Борка Талески“, од општинската
организација на Сојузот на борци и од Општина Прилеп денеска положија
свежи цвеќиња и му им оддадоа почит на народните херои Борка Талески и
Лазо Филипоски Лавски.
Делегациите ги посетија спомен облежјата во подрачноот училиште „Добре
Јованоски“, кај месноста викана Чашка и во Паркот на револуцијата.
На денешен ден пред 76 години двајцата првоборци храбро загинале во крвава
битка со фашистичкиот окупатор.