Состојба со коронавирусот во општина Прилеп за период: 22 – 28 февруари 2021 година

Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 22 до 28 февруари 2021 година, во општина Прилеп имало 315 нови случаи на Ковид-19;
Од последици на коронавирусот починале 10 лица;
Бројот на активни случаи изнесува 658;
75 лицa се наоѓаат на болничко, 499 на домашно лекување, а 84 се лекуваат во дневната болница;
Во домашна изолација и самоизолација заклучно со денеска се наоѓаат 470 лица;
Од почетокот на пандемијата вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 5.431, а од вирусот починале 264 лица.
Дополнително, од Центарот за јавно здравје информираат дека од почетокот на пандемијата евидентирани се 8 случаи на реинфекција со вирусот Ковид-19.