Снежна зимска идила во Прилеп

Врнежите од снег секогаш ја будат магијата на зимските денови. Иако со релативно мала снежна покривка, Прилеп утринава се разбуди во зимско руво прв пат во новата година. Сообрајќајот се одвива непрекинато по расчистени коловози а исто така и централното градско подрачје беше веднаш расчистено од надлежните служби.