Се тампонираат улици во Големо Коњари

Во населеното место Големо Коњари во моментов во тек се градежни зафати за уредување на улиците. Се врши тампонирање на повеќе улици со вкупна должина од 600 метри. Целта е да се подобри сообраќајот, да им се олесни животот на жителите и Големо Коњари да се урбанизира што поскоро.

Општина Прилеп се грижи за потребите на жителите од околните населени места. Наскоро ќе следат градежни зафати и во другите населени места што се дел од општина Прилеп.