Програма за одбележување на Денот на ослободувањето на Прилеп, 3.Ноември

Петок, 01.11.2019 год.

17.00 ч. Свечено одбележување на 40 годишниот јубилеј на џудо клубот „Пролетер“

Државен студентски дом „Орде Чопела“

 

Сабота, 02.11.2019 год.

10.30 ч. 18.Интернационален џудо турнир „Прилеп Опен 2019“

Спортска сала на СОУ „Ристе Ристески-Ричко“

11.30 ч. Арт хепенинг на Ротари клубот – Прилеп

Плато пред НУЦК „Марко Цепенков“

 

Недела, 03.11.2019 год.

08.45 ч. Откривање на споменикот „Жртви на фашизмот“ во месноста Дабница

Полагање цвеќе пред спомениците на:

09.30 ч. Методија Андонов – Ченто

09.40 ч. Кузман Јосифоски – Питу

10.00 ч. Могила на непобедените

10.15 ч. Песјобрдце

10.30 ч. Промоција на публикација фотомонографија „Ченто – биографија низ фотографија“, од авторот Рубинчо Белчески

Фоаје на НУЦК „Марко Цепенков“

11.00 ч. Отворање на Меѓународниот турнир во забрзан шах „Опен Прилеп 2019“

Државен студентски дом „Орде Чопела“

11.30 ч. Обновување на спомен обележјето на Блаже Спиркоски – Воденски

Дом на УЗ „Тризла 1“

19.00 ч. Свечена седница на Советот на општина Прилеп и доделување на наградите „3.Ноември“

НУЦК „Марко Цепенков“

20.30 ч. Коктел во чест на добитниците на Третоноемвриските награди

Фоаје на НУЦК „Марко Цепенков“