Нема новозаболени од коронавирус, едно лице оздравело од заразната болест

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп нема новозаболени од коронавирус, а еден пациент оздравел од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 62, од кои 43 се наоаѓаат на домашно лекување, а 19 лица се хоспитализирани на Инфективното одделение во прилепската Општа болница „Борка Талески“;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓа 91 лице.