Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 22 до 28 март 2021 година

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 22 до 28 март 2021 година, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 22 до 28 март 2021 година, во општина Прилеп имало 404 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 20 лица;
  • Бројот на активни случаи изнесува 1.030;
  • Од почетокот на пандемијата вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 6.933, а од вирусот починале 327 лица.