Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 12 април до 18 април 2021 година

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 12 април до 18 април 2021 година, во општина Прилеп имало 277 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 14 лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 935; на болничко лекување се наоѓаат 107 лица, од кои 83 се на кислородна поддршка; во дневната болница се лекуваат 80 пациенти;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 7.910;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починал378 лицa.