Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, вторник 4 август

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп нема нови случаи на коронавирус, а две лица оздравеле од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 51, од кои 36 се наоѓаат на домашно, а 15 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓа 51 лице;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 333.