Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, среда 2 септември

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 8 нови случаи на коронавирус, а две лица оздравеле од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 126, од кои 101 се наоѓаат на домашно, а 25 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓаат 184 лица;
  • За неносење заштитни маски, ОВР Прилеп поднесе 30 прекршочни пријави;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 486.

Со почит,

Општина Прилеп