Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, сабота 5-ти септември

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 8 случаи на заболени од коронавирус, а 4 лица оздравеле од заразната болест;
  • Од последици на коронавирусот, почина едно лице на возраст од 54 години;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 142. Од нив, 115 лица се наоѓаат на домашно, а 27 на болничко лекување;
  • Вкупниот број на заболени од вирусот од почетокот на пандемијата изнесува 518.

Со почит,

Општина Прилеп